torsdag 31 januari 2013

Nerd girl problem

Nope, känner mig inte alls träffad :-)

När jag får frågan...

I vilken genre läser du? Vilka slags böcker gillar du?  Blir jag alldeles svettig och lyckas kanske få fram öhh...jaaa..ungdomsböcker...brukar jag...öh...läsa....

Den frågan är lite intressant, för jag vet inte ens vad jag läser för slags böcker. För i min bokhylla kan du hitta allt från Sophie Kinsella till Vargbröder till Jonas Gardell. Så, vad svarar man om någon ställer frågan, vad läser du helst?
Jag brukar ibland (beror såklart på vem som frågar) att jag läser allt, då brukar dom kolla lite allvarligt och säga att läser du verkligen deckare?! Ärligt? Ja, ibland kan jag faktiskt läsa någon deckare.

Ibland är jag glad över att jag är jag. För jag kan i stort sett läsa allt. Bara det är intressanta och bra karaktärer, och att handlingen tilltalar lite såklart också. Men det är så kul när jag kan diskutera Harry Potter med någon 11-årig i skolan för att sedan åka till fotbollsträningen och diskutera Pretty Little liars med tjejerna och för att sedan diskutera Haruki Murakamis böcker i skolan med lärarna. Sedan handlar det kanske lite om att jag vill vara lite allmänbildad och hänga med i snacket, och inte vara totalt dum i huvudet. Jag brukar också tänka att, efter varje bok jag har läst har en dörr öppnas.

Så, jag läser allt jag kommer över.
 
 

onsdag 30 januari 2013

Blunda och Hoppa - Sarah Dessen

Johanna Lindfors, en svensk författare har översatt en Sarah Dessen bok. Blunda och Hoppa. Jag gillar Dessens böcker, dom är lätta och roliga men innehåller samtidigt en fin kärlekshistoria. Omslagen till dom svenska böckerna är så fina och somriga, den här är nästan finast tycker jag. Älskar det här omslaget och jag tror att den här boken kommer bli precis lika bra som dom andra är på svenska. Jag totalt älskade Mycket mer än så och tyckte då att det var den vackraste bok jag har läst...Mitt perfekta liv och Du glömde säga hejdå var också bra men inte lika bra som Mycket mer än så. Men gillar Dessens böcker väldigt mycket.


Remy är en ganska cynisk, lite bitchig tjej som tycker att relationer är bäst om de är korta och utan engagemang. Hon tar aldrig några risker, hon har noll tillit till människor, och hon är expert på att göra slut. Kanske har det någonting att göra med att hennes mamma är inne på sitt femte äktenskap och på att hennes pappa är död. Men så träffar hon Dexter, en musikerkille som inte alls är hennes typ. Tror hon.

Profil: Daniel Lissing

Daniel Lissing ser vi nu på TV i Last Resort. Han är från Australien (och riktigt snygg). James King som han spelar i Last Resort är en bland utav de bästa i tv-serie världen. Så därför var jag bara tvungen att googla, youtuba, och tumbla om honom. Känner ni igen symtomen? Som tur så fick jag tag i en lista på allt han har gjort, så nu vet ni vad jag ska göra i helgen.FILMER 
2012 John doe som Jake
2012 The Cure som Ryan Earl
2011 Entwined som Aiden
2010 The Game som James
2009 Multiple Choice som Mark
2009 Whiteline som Matt

TV-SERIER
2012 Last Resort som James King
2011 Crownies som Conrad De Groot 17 avsnitt
2010 Cops: L.A.C som Ryan i avsnitt "A veil of tears"
2008-2009 Packed to the Rafters som Heath 2 avsnitt
2008 Out the blue Angus "Tiger" McKinon 3 avsnitt
2006 Home and Away Dave Elder 2 avsnitt

Sedan finns också detta videoklipp där han bara står och ser awesome ut. Nej, men han spelar tydligen gitarr och sjunger också! Me gusta. Älskar när skådespelare har talanger eller intressant intressen.

tisdag 29 januari 2013

Böcker från min bokhylla som jag vill läsa!

Jag plockade ihop några böcker från min bokhylla som jag är sugen på att läsa snart. Högen vart ganska stor och lång som ni kan se på bilden här nedanför. Just nu så finns det så många böcker jag vill läsa att jag inte riktigt vart jag ska börja. Just nu läser jag Förr eller senare exploderar jag, Wallflower, Torka aldrig tårar utan handskar 1. kärleken och City Of Bones.

Ser ni så bra böcker? Vet ju inte vart jag ska börja!

måndag 28 januari 2013

Två böcker jag vill läsa snarast

Två böcker jag har spanat in och har hamnat högt uppe på min läsa-lista är två böcker av två svenska författare. Men det kommer nog dröja några veckor innan jag hugger in dom på dom här, har massor med roliga böcker som lockar mer tyvärr! Men om någon månad så!


Sofia Nordins bok En sekund i taget. Jag har inte läst något från Sofia tidigare men jag har hennes Det händer nu i bokhyllan. Det här är en dystopi och, jag är väldigt nyfiken på boken.

Beskrivning från Raben&Sjögren. Hon lämnar lägenheten, vet inte om det finns några fler människor kvar i världen eller om hon är helt ensam kvar. På gatorna ligger det döda människor överallt, det är alldeles tyst. Hon cyklar till skolan, går till förrådet med friluftssaker, packar ner så mycket hon kan. Men vart ska hon ta vägen? Hon kommer på att skolan har en undervisningsgård med djur en bit utanför stan, dit beger hon sig. Och där bygger hon långsamt upp en tillvaro: hon lär sig elda i spisen, mjölka korna, och efter ett tag känns plötsligt allting ganska som vanligt. Även om skuldkänslorna över att ha lämnat sin familj, över att vara ensam kvar, är ständigt närvarande. Det går inte att tänka på. Det går inte heller att inte tänka på. Och hur ser framtiden ut, den långa raden av ensamma dagar? Det blir inte riktigt så illa som Hedvig först trott, en dag kommer en tjej till gården. Hon trodde också hon var ensam kvar. Tillsammans försöker de skapa en tillvaro mitt i den stora ovissheten. Ska det vara så här resten av livet?


Johannas böcker är något bland det alldeles extra. Hon är en bland mina svenska favoritförfattare. Jag har läst två böcker utav henne, och dom båda två var helt fantastiska. Den här känns lite som en vuxenbok och det kommer bli spännande att läsa! För dom två böckerna jag har läst har varit ungdomsböcker.                                                            Mentalvårdaren Sami filmar Bernices predikningar och lägger ut dem på Youtube. Han säger att ryktet om henne sprids som en löpeld över världen. Bernice ser honom som sin lärjunge och blundar för att han ibland råkar röra vid henne på olämpliga ställen. När de rymmer tillsammans från sjukhuset blir deras relation alltmer destruktiv, och frågan är hur Bernice någonsin ska kunna hitta tillbaka till sig själv och sin familj.
 

söndag 27 januari 2013

Förintelsens minnesdag

Idag är det en så viktig dag. Förintelsens minnesdag. Den här dagen är så otroligt viktig för mänskligheten, att vi aldrig ska glömma vad som hände under andra världskriget. Jag hoppas ni alla sänder en tanke till alla som förlorade sina liv. Dom fick aldrig chansen att leva för att dom fötts som fel människor, fel politiskt tänkande, fel sex sexuell läggning.  

Jag besökte Auschwitz i somras, och det var en otroligt upplevelse som jag aldrig kommer glömma. Jag hoppas att alla människor på jorden ska inse att våld och krig inte löser någonting, och att vi en gång i tiden ska ha ett jämställt samhälle. Där varje person räknas oavsett kön, hudfärg, sexuell läggning, politiskt åsikt. Ikväll tänder jag ett ljus för alla som förlorade sitt liv i förintelsen. <3


Recension: Kitty i Europa - Carolyn Keene


Kitty och hennes vänner Bes och George ska resa runt i Europa en hel sommar. I Schweiz möter de Franz, som är arvtagare till ett stort företag. När dom är ute på sjön blir dom nästa överkörda av en racerbåt. I Italien förväxlar Bess sitt nya halsband med ett annat halsband som är stödgods och värt många tusen. I Grekland blir hotellets kassaskåp plundrat och flera pass saknas. Under tiden får dom många nya vänner också.

Jag läste inte alls mycket om Kitty när jag var mindre, bara ett par böcker. Men det här är första boken där det är flera böcker i en bok. Man skulle kunna läsa böckerna för sig, men jag tyckte det va smidigt att ha böckerna direkt efter varandra.

Språket skulle kunna vara bättre, och karaktärerna mer utvecklade. Men böckerna är mysiga och lättlästa och det räcker för mig. Men något som dom svenska bokförlagen borde tänka på är att förnya Kitty-böckerna. Jag vet inte om man kan köpa några Kitty böcker i bokaffärer nu? Jag hittade den här Kitty boken på en second hand butik. Det vore synd om Kitty och hennes mysterium glömdes bort!

Den bästa boken var nog när dom var i Schwiez. Det var spännande och det var roliga karaktärer som dom träffade där. Jag tyckte hela mysteriet var bra och jag kunde inte gissa mig till vem som va den skyldiga. I dom andra böckerna var mysteriemunnen ganska långsökta och när man det väl kom fram hur allt låg till så gick det alldeles för snabbt över att kunna reflektera, över vad som hände och vilka som låg bakom allt.

Något som ofta nämndes i böckerna var att Kitty och hennes pojkvän Ned hade skiljts som ovänner, jag skulle gärna vilja en bakgrund varför det va som det va. Hon sa flera gånger att hon inte visste vad som skulle hända när hon kom tillbaka med Ned. Jag skulle gärna veta varför dom skiljdes åt som ovänner. Antar jag får ge mig ut på jakt efter boken innan och boken efter.

Det var en trevlig läsning och jag ska leta reda på min lilla samling av Kitty-böckerna. Jollyböckerna ska jag också leta reda på, älskade dom böckerna när jag var mindre!

Titel: Kitty i europa - tre böcker i en
Författare: Carolyn Keene
Antal sidor: 333 sidor

lördag 26 januari 2013

TAG: Happy Bookaholic

TAG: Happy Bookaholic

 

1. Vad älskar du med att köpa nya böcker?
Allt i stort sett. Älskar att fynda böcker

2. Hur ofta köper du nya böcker?
Oj, eftersom jag nästan bara handlar i second hand butiker, så blir det kanske ett par böcker i månaden. Men ni håller jag hårt i mina pengar så det lär inte bli några bokköp på några månader!

3. Fysisk bokaffär eller bokhandlar online - vad föredrar du?

Mig spelar det ingen roll. Visst är det kul att gå runt i en bokaffär men det är alldeles för dyrt för min smak. Gillar dock att gå in och kolla runt lite, skriva upp böcker som jag ska kolla efter på biblioteket och så. Tycker att det bara är nyhetsböcker i bokaffärer vilket gör att det svårare att hitta gamla böcker.

4. Har du någon favorit bokaffär?
Bokia, Möbelmagasinet och Överskottsbolaget i Katrineholm. Men också SF-bokhandeln i Stockholm är ju ganska så nice.

5. Brukar du förbeställa böcker?
Ja, om det är någon bok som jag verkligen MÅSTE ha.

6. Har du en månadsbudget för bokinköp, som du inte får överskrida?
Nej.


7. Bokköpstopp - är det något för dig?
Både ja och nej. Om jag vet att jag ska iväg på någon resa och behöver spara pengar dit så köper jag inget. Men om jag inte sparar pengar till något särskilt så köper jag böcker så det bara ryker om det! tack gud för att jag ska till Berlin snart. Har köpt alldeles för mycket böcker på sistone!

8. Hur stor är din bokönskelista?
Oj, alldeles för stor.

9. Vilka tre böcker (från din önskelista eller förbeställningslista) vill du äga NU?
Patrik Ekvalls bok, I fotbollens tjänst, Fotboll - en kärlekshistoria. Är dom tre böckerna jag vill äga typ NU!

10. Vem taggar du vidare?
Öh, alla som inte har gjort denna! :) fredag 25 januari 2013

Nashville, Terra Nova & Last Resort

Tre serier jag har börjat följa är Nashville, Terra Nova och Land Resort. Återkommer med recensioner när jag har sett en hel säsong av serierna. 

Nashville handlar om Rayna Jaymes som har varit en stor countrysångerska i flera år, men nu på den senaste tiden har den nya skivan inte sålts så bra och man måste ta hjälp. Av den nya countrystjärnan Juliette Barnes.

Till att börja med så är det grym musik med. Eftersom det handlar om två countrysångerskor så är det väldigt mycket musik med, men bra musik! Rollen som Hayden Panettiere  spelar är så irriterande att varje gång hon öppnar sin lilla mun blir jag arg. Juliette Barnes är inte min favorit. Egentligen finns det ingen karaktär jag riktigt gillar. Men jag tycker Hayden spelar Juliette riktigt bra!
 

Världen står inför en miljökatastrof, men forskarna har hittat en väg att ta sig tillbaka 85 miljoner år. Dinosaurier finns, och människorna försöker börja om från början och försöka bygga upp en ny civilstation som kallas för Terra Nova. 

Jag gillar den här serien, Jurassic park är en av mina favoritfilmer och jag har alltid gillat något som är inspelat i djungeln. Varje avsnitt är spännande och den här har haft en väldigt stor budget, vilket syns. (kanske inte när det gäller dinosaurierna, men omgivningen och effekterna är riktigt bra)


Land Resort. Kaptenen Marcus Chaplin ifrågasätter en order om att avfyra missiler mot Pakistan som skulle förinta hela landet. Istället så blir ubåten och besättningen beskjutna av sitt eget land USA. Chaplin och hans mannar hamnar på en ö med hela sin utrustning, det innebär att dom skulle kunna utplåna hela jorden. USA, Kina, Indien, Pakistan, snart är det ingen dom är vänner med.

Den här serien gillar jag verkligen. Jag har en hatkärlek till krigsfilmer och böcker. Det är verkligen tunga saker dom använder här, inga dåliga leksaker. Jag är inte så insatt i vapen och kan inte så mycket men även jag kan lista ut att det är ganska tunga och farliga saker. Egentligen så tror jag nog att den här serien skulle passa som film också. Storyn har något extra men den känns lite utdragen som serie. Jag hoppas bara att serien inte blir så utflippad, och liksom går gränsen. Men som sagt, serien är riktigt bra och sevärd. Om man vill se snygga killar i uniform så den här serien absolut något för dig :-)


Bookhaul #2

Och så igen har jag köpt nya böcker. Mitt mål iår var att handla mindre och läs mer typ. Gick ju sådär. Speciellt när man slutar skolan tidigare och besöker en second hand-affär som säljer böcker för 3 kr styck...

Night's Child - Cate Tiernan 
Berättande journalistik - Sören Larsson
Att skriva i tidning - Sören Larsson
Internationella relationer 
Kitty i Europa - Carolyn Kenne
Rosa elefanter - Karin Brunk Holmqvist

Besökte också kära biblioteket. Vet ärligt inte talat vad jag hade gjort utan bibliotek. Ibland kan man hitta riktiga fynd, med fynd menar jag ombloggade böcker och nya. (eftersom jag är på tok för snål för att köpa böcker i en bokaffär)

Små citroner gula kommer ut på bio!

Jag fick ett sms av min underbara väninna Elin en kväll om att Små citroner gula ska bli film! Herrejesus, vilken glädje som uppstod. Små citroner gula är en av dom absolut bästa böckerna jag har läst, den är helt underbar och jag vart förvånad över hur bra den var. Trailern ser riktigt lovande ut och mina förväntningar är höga! Jag känner på mig att jag inte kommer bli besviken.

Den 20 februari gott folk!


onsdag 23 januari 2013

Tidningar på nattduksbordet

Jag älskar att läsa tidningar, men köper tidningar alldeles för sällan. Och när jag väl gör det så är det oftast om jag ska resa någonstans, och sen hamnar dom i papperskorgen. Men nu så, har jag skrapat ihop fyra tidningar som ligger på mitt nattduksbord, och som jag ska bläddra i.

EU, Zlatan och hästarna - hur funkar det? Ja, hur funkar EU egentligen?
En fotbollstidning vars namn jag har glömt... Jag gillar den här tidningen för att det alltid är bra reportage och intervjuer.

En högskoletidning om utbildningar som finns. Går ju bara ettan på gymnasiet men det är ju bra att va ute i god tid. Fick också reda på att för att komma på journalistutbildningen så gäller A i alla ämnen, (är glad om jag får C i nått ämne....)
Frihet. SSU har en egen tidning som är väldigt bra, här står det om Socialdemokraterna, vad som är aktuellt och så. Väldigt bra!

Recension: Döda flickors dans - Rachel Caine

 

Claire Danvers och hennes vänner i Glashuset har överlevt sin första strid mot vampyrerna, men nya orosmoln hopar sig redan vid horisonten och ingen går längre säker - vare sig människa eller vampyr. Ett blodigt och våldsamt hämndtåg genom staden får snart konsekvenser för alla - inte minst vännerna i Glashuset. När situationen blir desperat tvingas Claire göra allt för att hålla sig själv och sina vänner vid liv - till och med söka hjälp hos Morganvilles mörkaste makter.

Det var härligt att komma tillbaka till Clarie och gänget. Den första boken var helt okej och den här lika så. Som alltid med serier så får jag alltid en klarare bild över karaktärerna och deras relationer i bok 2. I Döda flickors dans har Shane och Clarie utvecklas sin relation, samt Eve och Michael. Alltså, Shane är ju bara för underbar!

Men som vanligt med vampyr böcker så kan jag inte låta bli att jämföra dom med Twilight. När Michael blev vampyr så kändes det liksom, ja, precis som Twilight.Det är så synd att Twilight har förstört min bild av vampyrsamhället just nu.Något jag inte gillar med boken är hur motorcyklister framställs som knuttar och "män som tjafsar" på flickor. Monica är den onda och elaka tjejen  som finns i alla böcker och filmer, med sina två vänner bakom sig. Tänker direkt på Mean Girls. Och så Eve och Michael, den krångliga och svåra kärleken.

Hade jag varit 3 år yngre så hade jag nog älskat den här serien, men det är något som saknas. Men det var underhållning, och jag kommer nog i stora drag att fortsätta att läsa vidare i serien. Döda flickors dans slutade spännande och hela boken var i stort sett väldigt spännande. Jag kommer absolut att fortsätta läsa serien!


Titel: Döda flickors dans
Författare: Rachel Caine
Antal sidor: 319 sidor
Serie: Vampyrerna i Morganville #2

Tack så mycket Styxx för boken!måndag 21 januari 2013

5 minirecensioner av Cassons syskon av Hilary Mckay

När jag gick på mellanstadiet så läste jag en serie om ett par syskon. Jag gick till biblioteket och finkammade barnavdelningen och hittade hela serien som jag lånade hem. Jag har läst ut hela serien och för att det inte ska komma 5 recensioner från samma serie så gjorde jag 5 minirecensioner istället!

I Saffys ängel får vi lära känna syskonen Casson. Det är Caddy, Saffry, Indigo och Rose som vi får läsa om. När Saffy är åtta år och läskunnig, inser hon att hennes färg på färgkartan i köket inte finns med. Alla barnen Casson är döpta efter en färg och finns därför på en färgkarta som sitter i köket, men Saffy finns inte med. Det visar sig att hon är adopterad och dom som hon trodde var sina syskon, är hennes kusiner. Saffy börjar umgås med deras granne Sarah, som är handikappad och sitter i rullstol. Jag gillar hur Saffys och Sarahs relation är och hur den växer, den är ganska avslappnad men dom vet precis vart dom har varandra. Jag älskar också hur Sarah hjälper Saffy att leta efter ängeln, som deras morfar testamenterade åt Saffy. Att Sarah smugglar med Saffy till Siena i Italien tycker jag visar tecken på sann vänskap.Jag tyckte boken var härlig men hade sitt allvar också. Att man får reda på att man adopterad är inget man leker med.
Titel: Saffys ängel
Författare: Hilary Mckay
Antal sidor: 171 sidor
Bok: #1

I Indigos stjärna börjar en ny kille i klassen, Tom. Han kommer från Amerika och ska bara stanna i en termin. Han vill mest hela tiden hem till Amerika men ändå inte, för han finner en oväntad vänskap med Indigo och Rose. Det här är ju egentligen Indigos bok, men jag skulle minst att är lika mycket om Rose. Den här boken var fin, jag tycker om Indigo och Roses relation till varandra. Rose, Indigo, och Tom passar perfekt tillsammans. Men om jag var Indigo så skulle jag bli arg på Rose som hela tiden skulle vara med. En annan sak som jag har funderat är på att allt känns så amerikanskt i dom här böckerna, men hela serien utspelar sig ju i England. I den här boken börjar även Samantha dyka upp...
Jag älskar att Indigo kallar sina syskon för tjejligan! Och Indigo, så himla fint namn. 

Titel: Indigos stjärna
Författare: Hilary Mckay
Antal sidor: 173 sidor
Bok: #2

Rose saknar Tom mer än allt annat. Istället finns David, tjocka och svettiga David. Som en gång i tiden mobbade Indigo och det kommer Rose aldrig att glömma. Men Indigo envisas med att bjuda hem David, för människor kan faktiskt förändras säger han. Rose skickar brev till sin pappa i London och hoppas på att han ska komma hem. Men något går snett när Rose ska lämna tillbaka förlovningsringen på Caddy som sitter på tåget, och både Caddy och Rose reser till London. Som jag har sagt tidigare så är det inga direkta beskrivningar och jag vart rent ut chockad när deras pappa presenterar Samantha som hans flickvän! Jag kanske borde ha fått några aningar i Indigos stjärna men jag vart väldigt förvånad över att Bill hade skaffat flickvän, det förstörde lite min bild av honom som jag gillade från början. Men jag gillar honom fortfarande! Jag skulle nog också säga att det här är nog den bästa boken i serien!

Titel: Rose
Författare: Hilary Mckay
Antal sidor: 186 sidor
Bok: #3

Bill Cassons äldsta dotter Caddy har träffat en kille och har bestämt sig för att gifta sig med han. I den här boken så turas alla syskon om att berätta vad som händer. Innan hade alla en varsin bok som dom berättade, men nu har alla syskonen ett varsitt kapitel att berätta. Jag måste säga att jag gillade det, eftersom det händer väldigt mycket i boken så var det ett smart berättarknep. Det händer alltid mycket i böckerna och dom bjuder verkligen på skratt. Jag bara älskar hela familjen Casson. Jag skulle inte tveka en sekund att få vara med i deras vardag en vecka. Tänk att få hänga ute i skjulet med deras mamma, eller att få hänga med Saffy och Sarah en hel dag. Vilken dröm!
Titel: Caddy för alltid
Författare: Hilary Mckay
Antal sidor: 184 sidor
Bok: #4

Roses familj är splittrad. Caddy är någonstans i världen och alla andra är så upptagna med andra saker, så Rose känner sig ensammast i världen. Skolan är inte heller så rolig, men tur att hon har roliga Kiran och snälla men tråkiga Molly. Jag hade nog tyckt att det hade räckt med 4 böcker, men eftersom allt är så varierande i böckerna så gör den femte boken ingenting. Det hade gärna fått vara ännu fler böcker i serien, eftersom det händer så otroligt mycket.

Jag gillade slutet när Tom kom, det var tur att han kom tillbaka en liten stund. Jag gillar honom och det var fint att han kom tillbaka! Och rara David. Han dyker ju upp redan från första boken men det är i Rose som han verkligen lyser och blir en favorit hos mig. Jag gillar alla karaktärer i den här serien men David är en stark favorit! Ett bra slut på en bra serie.
Titel: Ensam Rose
Författare: Hilary Mckay
Antal sidor: 215 sidor
Bok: #5

Det är en väldigt mysig serie som inte kräver så mycket uppmärksamhet utan den bjuder på skratt. Har ni tid över så tycker jag ni ska läsa den här. Serien passar också om man precis har passerat lära-sig-läsa-stadiumet,  för dom är otroligt lättlästa med mycket dialoger.

söndag 20 januari 2013

Böcker som jag tycker ska bli flim.

Jag brukar säga att om jag ser hur huvudpersonen ser ut, hur husen är byggda,  och hur miljön ser ut så är boken bra, och författaren har gjort ett bra jobb. När jag läser böcker vill jag gärna se hur allt ser ut i huvudet, jag bygger ofta upp en bild över hur allt ser ut, genom författarens beskrivningar.

Ibland också när jag läser så kan jag tänka "den här boken skulle passa utmärkt som en film". Och så är bygget igång om vilka skådespelare jag skulle använda.

Några av dom här böckerna nedanför tror jag skulle passa utmärkt på filmduken!

Karriär och köksbesvär - Sophie Kinsella. 
Vilken bok av Kinsella har inte fått dig att skratta till tårar? Typ ingen. Men Karriär och köksbesvär tycker jag är hennes bästa. Filmen skulle perfekt till tjejkvällar och man kan aldrig få för många chick-lit filmer. Nu när jag tänker efter så skulle nog alla böcker av Kinsella kunna bli filmer ;-)


Jag tror att Sandra Bullock skulle passa jättebra som Samantha! Sandra har lite Bridget Jones-stil över sig och, den här boken är så pinsam och rolig.

Min bästa väns dotter - Dorothy Koomson. 
Den här boken fick mig att gråta, skratta, bli frustrerad. Det är en helt fantastisk bok men en underbar historia. Den är också fruktansvärd sorglig och hemskt och åhhhh. Helt underbar bok. 

Fyra dagar fyra nätter - Morgan Matson. 
Kom igen, alla älskar filmer som handlar om Road trips. Det finns alldeles för lite filmer om Roap trip, har ju bara sett Crossroads med Britney Spears hehe. 

Miley Cyrus som Amy? Ja, varför inte?  

 
Jamie Bell som Roger? Ja, varför inte? 


Vad hände med Jennie? 3 år - Caroline B. Cooney
Den här serien läste jag för flera år sedan, men jag minns den som väldigt bra. Det var den här serien som liksom fick mig att få upp ögonen för att läsa böcker.


Heartbreak hotel - Jill Marie Landis
Detta är en av mina favoritböcker genom alla tider, det är en mystisk kille med som är författare, det är ett värdhus, det är ett barn med, hur mycket bättre kan det bli? Heartbreak hotel var också den första "riktiga" chick-lit bok jag läste om jag inte minns helt fel.
Kate Winslet, som Tracy tror jag skulle bli perfekt.

Ryan Reynolds som Wade, ja snälla!

Gone - Michael Grant
Dom här böckerna är riktigt hemska och fasansfulla, men samtidigt otroligt spännande. Det är många intressanta karaktärer med, och det vore hur ballt som helst om den här serien blev filmer. Det handlar ju om ungdomar, men eftersom böckerna är ganska brutala så tror jag att många vuxna skulle se dom här filmerna också.

Top ten: Animerade filmer. 1/24

Jag tänkte börja med något nytt här på bloggen. Top ten. Det är att jag listar två gånger i månaden tio saker jag tycker om eller inte. Det kan vara allt ifrån böcker till filmer, skådespelare, författare, omslag osv. Först ut är top ten: animerade filmer.
1. Hitta nemo
2. Superhjältarna
3. Bilar 1 & 2
4. Polarexpressen
5. Monsters inc.
6. Up
7. Tangled
8. Tarzarn & jane
9. Tintin: enhörningens hemlighet
10. Atlantis: The lost empire


Andra bra filmer: Mulan, Pocahontas, Hercules, Tarzan 2, Bernad & Bianca, Bugs life, Recess the movie, Familjen Robinson.

JULIAS TOP TEN LISTA
1. Animerade filmer
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24. 


lördag 19 januari 2013

Nya filmer från HSM-stjärnorna

Två stjärnor från High School Musical kommer snart ut med varsina filmer. Det är Vanessa Hugdens och Zac Effron som vi ser på duken. 

 I Spring Breakers ser vi  Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson och Rachel Korine tillsammans. Den här filmen kommer ut på bio våren 2013. Jag måste säga att jag är lite skeptisk. Trailern och bilderna som har kommit ut känns lite "b" och lockar mig inte särskilt mycket. Men jag gillar tjejerna i deras andra filmer och serier så det kommer nog bli bra, även om jag inte är så förtjust i handlingen.


At any price ser vi Zac Efron som spelar den rebelliska Dean Whipple. Han är fast besluten att bli en professionellracerförare. Den här filmen lockar mer än Vanessas film Spring Breakers. Det är oklart när den här filmen kommer till Sverige då den inte har någon distributör. Men den 26 april kommer den ut i USA iaf. Jag blir alltid lika besviken när Zav kommer ut med någon ny film, jag älskade hans roll i High School Musial. Jag tycker nog han passar bäst i sjunga-för-livet-och-kyssas-i-regnet-filmerna. Men som smaken är som baken! :-)


onsdag 16 januari 2013

Bookhaul #1

Några nya böcker och bibliotekslån har fått flyttat in hos mig den senaste veckan.


Den här serien läste jag när jag var mindre. Jag tyckte att nu är det dags för en omläsning. Jag är på den sista boken just nu, men jag tänkte ta och göra minirecensioner, och sen ta allt i ett och samma inlägg. Serien är väldigt underhållande iallafall!


Detta är böckerna som har fått flyttat in i min bokhylla. Många loppisfynd som vanligt!

 1. Gravidchock - Belinda Olsson. Loppisfynd.
2. Smulklubbens skamlösa systrar - Mian Lodalen. Loppisfynd.
3. Fjärde sommaren - Ann Brashares.Loppisfynd.
4. Själlös - Gail Carriger. Recensionsexemplar från Styxxförlag. Tack!
5. Baddaren - Emma Hamberg. Loppisfynd.
6. Divergent - Veronica Roth. Recensionsexemplar från Modernista. Tack!


 Bibliotektslånen. Alltid lika spännande och se hur många som blir utlästa. City Of Bones måste jag läsa ut, för den läser jag i skolan på engelskan. Älskar när vi läser böcker i skolan, det blir oftast böcker som jag aldrig läser i vanliga fall som vi läser.tisdag 15 januari 2013

Gilla förlag släpper spännande nyheter!

Jag spanade in nyheter hos Gilla förlag och jag måste säga att det såg riktigt bra ut! Jag har gillat nästan alla böcker som Gilla har gett ut, jag menar,  dom har ju gett ut Jonathan Troppers böcker!! Dom här böckerna här nedanför kommer ut nu 2013 och jag vill verkligen läsa varenda en!


Jag sjunger i morgonduschen. Jag löddrar mina armar, jag löddrar mina lår.
Sedan tänker jag på Ödlan, att han kanske undrar varför det dröjer. Varför jag stannar så länge. Jag slutar sjunga och sköljer av mig.
När jag kommer ut, naken och med droppande hår, ser jag att han fortfarande sover.
Jag torkar mig alldeles intill och klär mig långsamt, men han vaknar inte."

Tillsammans med Ödlan går allt fort, fort, och du är alltid ett steg efter. Han kommer hem med kinamat och färg i håret, och biter i dina läppar. Och sen försvinner han igen, ut i natten. Men du älskar honom. Så en dag träffar du Lo, på biblioteket. När du frågar om han vill ta en kopp kaffe växer hallon på hans hals, och du tänker att du skulle vilja smaka.
Med småstadens siluett tatuerad på underarmen flyttar Cassiopeja Svensson till Stockholm för att studera juridik.
I huvudstaden lär hon känna de fina flickorna med pappas pengar som tycker att allt är så himla romantiskt, och på hennes hals växer strimmor av återhållen sanning. I ett utfall av frustration bestämmer hon sig för att börja spela piano, och i trapphuset finns en lapp om privatlektioner. "Jag ska börja ta lektioner för en pianofarbror" är Cassiopejas glada tanke. Men pianofarbrorn visar sig vara ungefär femtio år yngre än väntat, och så vacker att Cassiopeja nästan går sönder."Det är nåt visst med honom, eller hur?"
   Bob nickade. Sen sa Patrick nåt som jag nog aldrig kommer att glömma: "Han är en wallflower. Han står och tittar på."
   Jag visste inte att andra människor tänkte saker om mig. Jag visste inte att de iakttog mig. Jag satt på golvet mitt emellan Sam och Patrick i en källare på min första riktiga fest, och jag kom ihåg att Sam hade presenterat mig för Bob som sin kompis.
   Bob höjde sitt glas och bad alla att göra detsamma.
   "Skål för Charlie." Och hela gänget sa: "Skål för Charlie."
   Jag vet inte varför de gjorde det, men det betydde mycket för mig att de gjorde det. Särskilt Sam. Särskilt hon.

Under sitt första år i high school går Charlie från att iaktta till att delta. Med en naiv skärpa beskriver han utvecklingen från ensamhet till vänskap, förälskelse och sexuella irrfärder. Från förträngning till förlamande insikt.


Från början hade Hanna två bröder. Samuel dog när hon var liten, ramlade från en klippa. Eller var det Jens som knuffade honom? Det är så Hanna minns det. Nu är Jens också död. Körde rakt in i en lastbil, för bromsarna var dåliga. Och Hanna visste att det skulle hända, kanske kunde hon ha stoppat det. Är det därför han stannat kvar, för att hämnas?

Sista avsnittet av Gossip Girl.

OBS! Detta inlägg kan innehålla spoilers om Gossip Girls sista avsnitt!! OBS!Och så kom slutet vi alla väntade på. Sista avsnittet av Gossip Girl. Jag tycker personligen att serien skulle ha slutat för 2 säsonger sen, allt kändes lite uttjatat nu i säsong 6. Jag har blandade känslor över att GG är slut, jag är glad över att dom bestämde sig för att avsluta serien vid säsong 6 och inte förstöra serien ännu mer. Men samtidigt är det ju lite ledsamt att en serie som man har följt så pass länge har tagit slut.

Men jag hade några punkter som jag ville att skaparna/författaren skulle ta med i det allra sista avsnittet och ge svar på. Vi tar ett tit!

- Vem fasen är Gossip Girl?! Den frågan har jag ställt mig så jäkla många gånger. Jag och min kompis Alice har funderat, funderat och funderat. Har vi missat något? Har det varit några tydliga vinkar om vem det är? Men när allt avslöjades så vart jag inte förvånad, liksom, Dan har ju alltid varit "the underdog" så självklart! Vem annars skulle det vara?

- Chuck och Blair, Chair. Hur skulle den magiska kärlekssagan sluta? Ganska bra slutade den tycker jag. Dom har ju jagat varandra som katt och råtta sedan säsong 2. Det här var nog det viktigaste, att Chuck och Blair skulle få varandra.

- Hur skulle Lily och Rufus lösa allt? Hur skulle det gå för Serena och Dan? Skulle Nate hitta någon? Frågorna var många, vissa bättre svar vissa sämre. Jag är inget stort fan av Serena och Dan och deras relation, dock så har jag alltid gillat Dan från första säsongen men nu i säsong 6 så förändrades han och han fick lite skinn på näsan.


Jag tyckte det var lite kul att vi fick se gamla ansikten komma tillbaka. Det är lätt att man glömmer bort gamla karaktärer. Men jag undrar varför Rachel Bilson och Kristen Bell var med? Vilka spelade dom? Jag misstänker att dom kanske är Seren och Blair 2.0? Jaja, roligt att dom var med iaf!

måndag 14 januari 2013

Sammanfattning av Merlin.


Under jullovet har jag plöjt igenom Merlin och för någon dag sedan så såg jag det sista avsnittet. Vad kan jag säga? Det är en av dom bästa serierna jag har sett och som jag sent kommer glömma.

Bästa karaktär: ARTHUR. Och såklart Gwen, Gwaine, Merlin, Gaius. Men fick såna känslor över Arthur, fina Arthur.
Värsta karaktär: Morgana och Modred.

Favoritpar: Gwen och Arthur.

Bästa säsong: Första säsongen tror jag, allt var så nytt och allt var inte så allvarligt. Uther satt ju på tronen och allt var helt okej. Det 'allvarligaste' som hände då var en tävling mellan riddarna.
Värsta säsong: Femte säsongen helt klart. Allt var så himla allvarligt och mörkt. Man kände på sig att det skulle bli ett krig vid slutet.Övriga kommentarer: Slutet, behöver jag säga mer? Det var det fruktansvärda jag har sett i hela mitt liv, hur man kan avsluta en serie på det sättet? Det finns hur mycket som helst att prata om när det gäller Merlin, men för att korta av det hela så har jag skrivit upp några punkter som har kommit upp under serien.

- Det "andra" bröllopet mellan Gwen och Arthur. Det kändes liksom inte äkta och det gick väldigt snabbt. Det kändes som om bröllopet bara blev av för att. Men jag älskar Gwen och Arthur tillsammans.

- Merlin, och Arthur. Jag älskar deras relation, den är kompis-relation, bröder-relation och jobb-relation.

- Morgana. Varför förstår ingen att tidigare att hon är ond? Blir lite irriterad på Uther och Arthur som alltid försvarar henne. Så lite skönt blev det ju när sanningen kom fram.

- Att det är så tydligt på vilka avsnitt dom har lagt ner tid på. Vissa avsnitt så såg allt ganska billigt ut och specialleffekterna var dåliga. I andra avsnitt såg allt riktigt ut och allt var noga genomtänkt. Men det var ju ganska charmigt ändå.

- Alla hängiva riddare av Camelot. Jag diggar dom! Men ändå, jag fick inte känslan av Camelot är en "stormakt" inom riddare och så. Alla tjatar om att det inte går att besegra Camelot, men jag fick aldrig den känslan av att dom var så mäktiga.


- Gaius säger att Merlin är en av världens största trollkarlar som har gått på jorden, men alltså, hur kan Merlin alla trollkonster? Jag fick känslan av att Morgana är lite starkare än Merlin.

- Hur fasen kommer allt gå efter slutet? Jag måste säga att slutet var ganska omtumlande och förvånande. Jag tror att ingen Merlin-fantast skulle kunna gissa att det skulle sluta så! Jag är full av frågor som jag skulle vilja ha svar på. Typ, vad hände med Gaius sen? Var hände med magin? Vad gör Merlin? Hur går det för Gwen? osv.


Jag gillade den här serien väldigt mycket, men man måste verkligen ge serien en chans. Jag tyckte inte alls om serien i början men jag fortsatte att kolla och vart helt fast tillslut. En serie som verkligen berörde.