måndag 19 januari 2015

Recension: Dödlig besatthet - Nora Roberts

Dödlig besatthet handlar om Lila Emersson som är ungdomsförfattare och jobbar som hemvakt i New York. En vecka bor hon hos ett par och vaktar deras lägenhet medans de är på solsemester och från sin balkong kan Lila se rätt in i lägenhetshuset mitt emot. Där hittar hon på historier och fantiserar om vilka människor som bor där utifrån vad hon ser genom sin kikare, hon är fascinerad utav människor och hennes spioneri är ganska oskyldigt tills Lila vittne till ett par som har ett kraftigt bråk och kvinnan trycks brutalt mot fönstret och hon faller handlöst ner mot marken.
 
Egentligen var det tänkt att Lila skulle ha lugn och ro så hon kunde avsluta sin tredje bok men istället så blir hon indragen i en mordhärva. 

Ashton Archer är bror till den misstänkta mördaren och han vet att hans bror aldrig skulle bli våldsam och definitivt inte en tjej. Ashton bestämmer sig för att kontakta Lila när han får reda på att hon är det enda ögonvittne som finns. Han vill få hjälp utav henne och bevisa att det inte var hans bror som knuffade ut kvinnan genom fönstret. Deras utredning tar dem till en farlig och exklusiv liten grupp människor där dyra antik saker har ett stort inflytande. Snart förstår både Ashton och Lila att det du äger är den du är och det du åtrår blir till en dödlig besatthet? 

Den här boken gillade jag verkligen jättemycket! Den bjuder på spänning så det står härliga till och romantik såklart. Jag uppskattade verkligen att Lila jobbade som hemvakt, det yrket har jag inte stött på i någon bok jag har läst, det var väldigt intressant och roligt få höra om djuren som fanns i hemmen som hon vaktade, som tex katten Thomas, en karaktär som lättade upp stämningen! På tal om andra karaktärer så tyckte jag att Luke och Julie var helt perfekta för birollerna, jag älskade att läsa partiet när de var i Italien, tyckte så himla mycket om när alla fyra lekte detektiver.

Boken var en nagelbitare och jag kunde inte släppa ifrån mig boken, jag läste överallt, på tåget, i sängen, vid tvn, på lektionerna, på toan, you name it! Det fanns hela tiden något som gjorde att jag hela tiden var tvungen att fortsätta läsa, även om klockan var över 00, och det betyder ju bra betyg.

Som sagt var, den här boken blev en fullpott men tyvärr är det en sådan bok som jag kommer glömma bort till slut. Men det var njutning till max i stunden och jag rekommenderar den starkt ifall om man gillar hennes andra böcker!


Den här boken är Januaris spänningsbok och bokas av från min Nora Roberts-utmaning. 
 

2 kommentarer:

  1. Har inte läst något av Roberts. Bra tips! // Anna :)

    SvaraRadera
  2. Jag har inte läst just den här boken av Roberts, men läst flera andra. Denna finns med på läslistan :)

    SvaraRadera