tisdag 9 april 2013

SVT play levererar.

SVT play brukar vara ganska duktiga med att producera tv-serier och dokumentärer. Portkord vart en stor favorit hos mig och Torka aldrig tårar utan handskar vart ju också väldigt poppis! Har bart läst första boken och gissa vad, vart inte så överdrivet imponerad tyvärr. Såg första avsnittet av Girls också men glömde totalt bort att fortsätta på dom andra avsnittet, vilket inte är ett bra tecken.

Men åter till saken, SVT play har kommit ut med att det kommer en dokumentärserie om Yohio.  Jag diggar Yohio och tycker han är frän, åtta delar kommer det bli och premiär den 23/4 (ni vet alla vad som händer detta datum...bieber + globen + julia = sant) Men i den här serien kommer vi få se backstage under melodifestivalen samt en helt ny sida av honom. Det kommer vara fokus på hans uppväxt, relationen med hans pappa, framtida drömmar och planer.


SVT:s beskrivning utav Den unge kommissarien Morse. I fem fristående avsnitt följer vi Morse första tid som grubblande polis i Oxford. Han rör sig med lätthet mellan den akademiska eliten, arbetarklassen, det reaktionära etablissemanget samt 1960-talets motkultur. Trots uppmuntran från sin mentor Fred Thursday möter han hårt motstånd från kollegor som menar att han har mycket att lära innan han kan ansvara för en egen mordutredning. 

Detta låter en serie i min smak, älskar kriminalserier och andra polisliknande serier. Det är ju något med grubblande män som är välklädda och smarta. Den här serien har säsongspremiär den 13 april kl. 21.30!

The Newsroom handlar när nyhetsankaret Will McAvoy återvänder till sin redaktion efter en längre tids påtvingad ledighet. Mycket har förändrats, stora delar av personalen har slutat och profilen på kabelkanalens nyhetsprogram ska ändras. Han tvingas också samarbeta med stjärnproducenten och före detta flickvännen MacKenzie MacHale.

 Den här serien såg jag hade premiär igår men jag hann aldrig kolla på det första avsnittet. Tycker handlingen låter spännande och kul med någon som jobbar på en redaktion.

Ni får gärna tipsa om andra serier jag måste se! :)

2 kommentarer:

 1. 23/4? hihi
  och du måste ändra så att det inte bara är de med blogspot som kan kommentera

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅHHh. Tror fortfarande att vi är i mars! :)

   Radera