söndag 10 mars 2013

Recension: Min morbror trollkarlen - C.S Lewis

 
Digory och Polly är grannar och blir vänner under sommaren. Under sommaren så är dom med om ett stort äventyr. Dom kommer igenom ett par ringar till landet Narnia, när dom väl är där får dom se hur Narnia föds. Dom träffar på varelser som dom aldrig har mött förut och

Narnia är en av mina favoritserier, men även om jag bara har sett historien på film så ligger Narnia mig varmt om hjärtat. Jag har också velat läsa serien i bokform men har aldrig haft tid,

Vad jag har förstått så är den här boken skriven efter dom andra böckerna kom ut. I min morbror trollkarlen får vi reda lite mer på hur just Narnia föddes, varför det finns en lyktstolpe,  och hur grannbarnen Polly och Digory hamnade i Narnia. Väldigt kul tycker jag. Jag beundrar författare som alltid ligger steget förre och har historien klar i huvudet.

Direkt när jag läste den hör boken så reflekterade jag till gud och bibeln, och inte helt fel hade jag. Flera stycken forskare och människor som har studerat hans verk är väldigt överens om att han blandade in myter, sagofigurer, för att framföra bibelns budskap. Genialiskt? Ja, egentligen. Men i filmerna så märker jag inte av bibeln och gud och vem vet vad allt heter.

Efter jag har läst ut boken så kändes det lite som "jaha, var det här allt?". Den va lite seg, tråkig och språket var väldigt barnsligt. Men jag tror att C.S Lewis hade en stor mängd press på sig för att förklara för alla  hur Narnia skapades, och skrev den här boken. Jag hade ärligt talat förväntat mig något mer, något extra, dock så tror jag att den magin som jag hade förväntat mig kommeri dom andra böckerna.  Men jag kommer förmodligen att läsa fortsättningen även om jag vart lite besviken på den här.

Alltså, boken i sig var inte jättespännande men helt okej. Om man är runt 8-9 år så kan jag tycka att Min morbror trollkarlen är en bra start inför fantasy-världen. Ska helt klart tipsa om Narnia-böckerna för min 9-åriga lillasyster.

Titel: Min morbror trollkarlen
Författare: C.S. Lewis
Antal sidor: 188 sidor

2 kommentarer:

  1. vad menar du med lyktstolpe

    SvaraRadera
  2. Hej, Julia! Jag lånade en bild från den här sidan om C.S. Lewis till min lilla radio-show, hoppas det inte gör någonting. Det är svårt att hitta bra bilder, och jag ägde inte själv boken du har - för jag tyckte det var en sån bra bild. Säg gärna till om det inte är ok, så tar jag bort den!Hare' bra! (email: doctorlindh@yahoo.com)

    SvaraRadera