måndag 9 februari 2015

Tips på tre tv-program!

Jag tänkte tipsa om 3 stycken tv-program som går på tv just nu! Jag brukar inte titta på tv i vanliga vis om det inte är fotboll eller typ melodifestivalen, men just nu har jag tre stycken program som jag sitter och tittar på. Hehe.


Först ut är Bigges loser, Tro, hopp och kärlek. Det går varje tisdag och onsdag kl 21.00. Jag har inte tittat på detta tidigare men jag storgillar det. Jag tycker det är så intressant och få se deras förändring, både fysiskt och mentalt. Supermycket pepp får jag också på träning och kost!

 
 Nästa program är Hela england bakar. Det går på torsdagar kl 21.00 där med. Det här programmet är så himla mysigt, jag älskar allt som har med england att göra och och sötsaker. Jag blir inspirerad till att ställa mig och baka, både tårtor och matbröd.  Tycker faktiskt att det engelska programmet är bättre än det svenska =)       
                                                                           

Buying Alaska går på Discovery, men det här programmet så vet jag inte tablå-tiden. Förra veckan gick det alltid varje vardag 20.00-21.00, men nu den här veckan så har det inte gått ett enda avsnitt, så vet inte riktigt när det går på tv. Buying Alaska handlar om par som har valt eller redan bor i Alaska som får hjälp med att hitta sitt drömhus. Både jag och min pojkvän blev galet sugna på att köpa ett timmerhus haha. Naturen är helt galen där borta i Alaska och jag skulle lätt kunna åka dit på semester och vandra! Eller köpa mig ett timmerhus. Mhhhm.

onsdag 4 februari 2015

Uppföljare till Djävulen bär prada!

Idag när jag surfade runt på nätet så såg jag uppföljaren till Djävulen bär prada. Jag måste ha sovit under en sten som inte har sett denna bok innan idag?! På Norstedts hemsida så är den utgiven 2015-01-14 men folk läste den 2014? Eller så läste de den engelska versionen och sedan skrev en recension på den? Fattar ingenting, aja, jag får väl gå till biblioteket att låna hem den, för läsa den ska jag. 

Vet ni något som inte jag vet? :P

Nästan ett decennium har gått sedan Andy Sachs sa upp sig som assistent till Miranda Priestly på Runway Magazine. Ett drömjobb för de flesta, men definitivt inte för Andy. Nu har hon och Emily, hennes tidigare nemesis och kollega, startat ett exklusivt bröllopsmagasin tillsammans.

Tidningen gör succé och Andy skriver om det som ligger henne varmt om hjärtat. Emily planerar fester och säljer annonser. Inte nog med det - Andy har mött sitt livs kärlek, den snygge och självsäkre Max Harrison, ättling till en anrik mediafamilj.

Deras bröllop dominerar alla skvallertidningarna. Men samma dag som hon ska gifta sig upptäcker Andy ett hemligt brev med ödesdigert innehåll. Ingenting är vad hon trodde. Hennes nya liv leder tillbaka till en viss person som hon försökt att undvika under alla år ...

tisdag 3 februari 2015

Recension: Bloggdrottningen - Therese Loreskär

Jag har läst ut Bloggdrottningen utav Therese Loreskär som är utgiven utav Idus förlag.

Boken handlar om Karin som är 38 år gammal och driver Sveriges största hälsoblogg. Men det finns bara ett stort och allvarligt problem med att driva Sveriges största hälsoblogg och är ensam på toppen när det gäller hälsobloggar, tänk er Blondinabellaaktig. Kajas blogg är uppbyggd på en stor lögn som skulle kunna göra så att hela hennes karriär rasar, det är nämligen så att bloggen är en bluff, egentligen så tränar hon inget utan bara har en bra matomsättning som gör att hon ser extra fit ut, trots att hon äter allt annat än nyttigt.

När en journalist börja komma henne på spåren så blir det en kamp mot tiden för Kajsa, kommer journalisten att få reda på allt och hinner Kajsa rädda både sig själv och sin familj? En kändistränare från Hollywood kommer närvara vid den största hälsomässan i Stockholm och eftersom Kajsas mun har ett eget liv så tror alla människor att Kajsa och den här kändistränaren James Core är bästa kompisar och brukar träna tillsammans. Ingen enkel nöt att knäcka helt enkelt för Kajsa. Dessutom så börjar äktenskapet med mannen att gå på tomgång och barnen blir lidande. 

Jag gillade den här boken, tycker att Therese skildrar den svenska bloggvärlden på ett roligt och bra sätt! Therese är säker på sin gestaltning och som sagt, pricksäker om den svenska bloggscenen. 

Kajsa känns som en miniversion av Bridget Jones, sådär riktig pinsam och man undra hur tusan hon kunde ställa till det för sig. Ibland så gapskrattade jag högt och pojkvännen tittade snett på mig, i alla fall så bjuder den här boken på mycket skratt och det roligaste var att Kajsa fick med sin väninna på att ta bloggbilder och ljuga ihop historier, hysteriskt roligt att läsa om när de är inne på olika gym i Stockholm och smyger in och tar bloggbilder för att sedan kuta därifrån när personalen upptäcker dem. Vilken superkompis!

 Det enda som var nackdelen med boken var att ibland kändes den inte alls trovärdig och det var många lösa knutar som aldrig bindes ihop. Vissa händelser kändes som sagt inte trovärdiga även om de var roliga att läsa, vilket jag tycker var lite synd för jag gillade boken. 

I sin helhet så tycker jag boken är läsvärd för dig som gillar roliga böcker, den är ganska lättläst så det tar ingen lång stund att läsa ut den. Jag kommer nog fortsätta läsa del 2, jag har den redan hemma så vi får se när det blir. Men läs den, för den är läsvärd! =)


måndag 2 februari 2015

Vad jag ska läsa i februari - 15

Detta är vad jag planerar att hinna läsa i februari-månad. Nyårskyssen och Labyrinten är till två läsutmaningar. Tre böcker som inte hamnade på bild eftersom jag lånade hem dem idag och bilden togs igår är Elly Griffiths böcker, jag har redan läst del 1 och 2 ur Ruth Galloway-serien och herregud så bra deckarserie! Så idag lånade jag hem del 3,4 och 5 och hoppas på att det går någorlunda snabbt att läsa ut Hundra omistliga tig av Lucy Dillon som jag började läsa igår så jag kan få fortsätta läsa om Ruth.

Vad tänker ni läsa i februari? Har ni läst någon bok som jag tänker läsa?

 

söndag 1 februari 2015

Lästa böker: januari 2015

Och då var januari slut för det här året. Jag hann läsa 5 böcker, är impad över mig själv, skolan har varit intensiv och så har jag flyttat till en större lägenhet med pojkvännen och åkt iväg på två cuper med mina fotbollskillar. Så att ha hunnit läst (endast) fem böcker är jag nöjd med! Vi tar en titt vilka böcker jag har läst. 

Antal böcker: 5
Alla böcker:
Flickan under jorden - Elly Grifftiths
Janusstenen - Elly Griffiths
Bloggdrottningen - Therese Loreskär
Jag ger dig solen - Jandy Nelson
Dödlig besatthet - Nora Roberts

Bästa bok: Hmmmmmm. Älskade alla.
Sämsta bok/störst besvikelse: Ingen, men hade nog mest låga förväntningar på Bloggdrottningen som sedan visades sig vara hysterisk rolig!

Någon bok som har ingått i någon läsutmaning: Ja, Dödlig besatthet av Nora Roberts ingick både i Spänningsutmaningen och Nora Roberts-utmaningen!

Sammanfattning: En bra månad med bara bra böcker, jag hoppas dock på att februari bjuder på fler lästa böcker men att de håller samma kvalité!