söndag 30 juni 2013

Visste ni att...

- Skönheten och odjuret är den första tecknade filmen i världshistorien som har blivit Oscar nominerad till bästa långfilm.

- Animatörerna till Mulan tillbringade 3 veckor i Kina för att kunna måla miljön.

- Alice i underlandet har fortfarande rekordet med flest låtar i en Disneyklassiker. Totalt så är det 16 låtar.

- Milo Thatch från Atlantis: en försvunnen värld är den första huvudroll som bär glasögon.

- Jasmine från Aladdin är den första goda karaktär som kysser filmens skurk.

- Robin Hood är den första Disneyfilm med djur som huvudroller som rör sig som människor.

- Man vet inte vilken hårfärg Meg har från Herkules. Ibland är det rött och ibland är det brunt.

fredag 28 juni 2013

Handlar Ho Hey om Hart of Dixie?

Varje gång jag har hört Ho hey av The Lumineers på radion så dras jag alltid till tv-serien Hart of dixie. Jag ser alla karaktärer framför mig, det är skratt, glädje, sorg, ja Hart of dixie bara. Varför vet jag inte, men det är något med stämningen i låten som påminner mig om Hart of dixie. Kanske att det är lite country över både låten och serien. Dessutom så ser jag sångaren framför mig, och det är Wade Kinsella. Men det är ju såklart inte han, men rösten låter precis som hans och det skulle faktiskt kunna vara han.

När jag och min kusin (som också har kollat på Hart of dixie) åkte bil och Ho hey spelades just då, och hon säger till mig "alltså den här låten får mig alltid att tänka på Hart of dixie, det låter dessutom som det är Wade som sjunger" Skönt och veta att jag inte är ensam om det iaf.

 
Lyssna på låten och säg vad ni tänker på!

 

tisdag 25 juni 2013

Mellan raderna - Jane Green


Simon är överdrivet noggrann, kaxig och desperat att hitta den rätte mannen som helst ska vara helt perfekt. Cathy är vimsig, slarvig och inte alls så desperat. De är bästa vänner och bor båda i samma område i norra London. Nära dem bor också Lucy och Josh med sin vilde son Max och den otäcka aupairen Ingrid.
 

En dag, dyker plötsligt Portia upp i deras liv igen. Snygga självsäkra Portia som svek och krossade deras kollektiva vänskap och som de alla försökt glömma. Deras roller skakas om och ingen är riktigt säker på om de gillar det.

Mellan raderna är en sån där typisk chick-lit bok. Man kan lista ut slutet i redan i det första kapitlet. Dock så är det såna här böcker som jag älskar och slukar hel vilt. Det krävs inte mycket för läsaren att försöka lista ut saker som ska hända, utan man har en liten aning om vad som kommer hända. Vilket jag kan tycka är skönt. 

Det bästa med den här boken var att Lucy och Cathy öppnade en bokhandel med ett café. Det var väldigt roligt att läsa om deras motgångar och nedgångar, Cathy är en sån person som läser väldigt mycket, men jag som läsare fick aldrig ta del om vad det är hon läser. Jag slår vad om att författaren hade kunnat stoppat in massor med boktips och reflektioner över filmer. När det gäller andra böcker där en karaktär läser mycket kommer det massor med boktips, vilket gör boken också väldigt levande. 

Men ja, det är en typisk chick-lit bok. Precis som det ska vara för jag älskade den. Jag har läst I dina kläder av Green och vad jag minns så va den precis lika bra och rolig. Men läs bara någon bok av Jane Green, för ni vill inte missa hennes böcker.

söndag 23 juni 2013

Tv-serie tips: Revolution


Nu är det så att jag bara måste tipsa om världens bästa tv-serie. Jag har sett på några seriebloggar att de har upptäckt Revolution, men jag ser gärna att alla upptäcker denna fantastiska serie!

Revolution handlar om en värld där all elektricitet har försvunnit, elen har varit borta i över 15 år och alla människor lever utan modern teknologi. När Charlies by blir anfallen utav Monroes soldater och hennes far blir brutalt mördat. Tillsammans med två vänner ger sig Charlie, som är en tuff tjej ut på ett äventyr för att hitta sin bror dels så får de svar om varför elektricitet har försvunnit. Att hennes avlidne far skulle ha en så stor roll inom det trodde hon aldrig. 

Om du är precis som jag, älskar tjejkaraktärer som kan slåss, vara tuff, inte ta någon skit, vara jäkla grym bara (typ som Katniss) så kommer ni gilla Charlie. Även om hon inte säger så mycket (har seriöst inte mer än 10 repliker i varje avsnitt) så märker man av henne hela tiden. Hon liksom är den som observerar och betraktar allting. Jag shippar henne och Jason skit hårt, precis som Zoe och Wade från Hart of dixie. Dock så skulle jag gilla de mer om de bara fick mer stunder tillsammans. Men det lilla som man får se de tillsammans så är det riktigt bra.

Andra karaktärer som jag gillar är Nora (MEN SÄSONGSAVSLUTNINGEN HALLÅ?!), Miles, Monroe, Jason, Charlie. Det finns massor med olika karaktärer, så jag lovar att du kommer hitta en favorit. Om du är tveksam till att se den här serien så ger jag dig 5 anledningar till att kolla på den: 

- Gillar du Lost eller Falling Skies så kommer du att älska Revolution. Samma skapare till Lost har ett finger inblandat i Revolution. 

- Våld, vapen, blod. You name it.

- Mysterium är stor del utav Revolution. Det är mycket snack om datorer och stora mysterium omkring det. Många twistar som löses upp, till skillnad från Pretty Little Liars där vi står på samma ställe hela tiden och trampar. 

- Okej, det här är egentligen ingenting bra. Men viktiga karaktärer kan bara dö som flugor. Skaparna av denna serier kan ta död på vem som helst, viktigt eller oviktigt karaktär.

- Det blir aldrig tråkigt i den här serien, det händer ständigt nya saker eftersom det är i stort sett krig.


torsdag 20 juni 2013

4 minirecensioner.

Eftersom jag ligger lite efter i recensionerna så kör jag ett gäng minirecensioner. Det är Farlig förmåga, Den röda handsken, Ett öga rött och Wallflower. 

Titel: Wallflower
Författare: Stephen Chbosky
Antal sidor: 268 sidor

Handling: Under sitt första år i high school går Charlie från att iaktta till att delta. Med naiv skärpa beskriver han utvecklingen från ensamhet till vänskap, förälskelse och sexuella irrfärder. Från förträngning till förlamande insikt.
Kommentar: Medan jag läste den här boken fastnade jag inte alls för den, jag visste inte vad det var folk snackade om och var så förtjusta över. Jag tyckte Charlie var seg, Sam elak, och att hela boken var tråkig, och så kändes det som om Charlie bara grät hela tiden. Jag gillade den inte alls tyvärr, och filmen då? Den stängde jag av efter en halvtimme. Men en sak som var bra med boken var alla boktips! Jag gillade hur hans lärare matade på med böcker som Charlie skulle läsa, vilket gav också många tips till mig som jag har skrivit upp i min läsa lista.

___________________________________________________________________________________________

Titel: Farlig Förmåga
Författare: Jessica Spotswood
Antal sidor: 312 sidor

Handling: Cate och hennes systrar är häxor men det måste hemlighållas annars riskerar de att förvisas, fängslas eller till och med dödas. Storasyster Cate har lovat att beskydda sina yngre systrar men det blir komplicerat när hon hittar sin döda mammas dagbok. Om det som står i den är sant är de inte säkra - kanske inte ens från varandra ... En smäktande och spännande berättelse, späckad med magi och romantik!
Kommentar: Jag gillade inte de första sidorna i boken, utan det vart en hejdans fart på handlingen i mitten. Då hände nästan allt för fort och alla viktiga händelser bara flög iväg, men det var länge sedan jag läste en bok om häxor så det var kul! Något som jag började störa mig på i boken var denna kärlekstriangel, jag trodde att nej, nu kommer det bli som i Twilight. Men det blev inte riktigt så utan jag visste och kände redan från början att det skulle vara de två. Dock så förstår jag inte var Cate sysslade med i slutet?! Jag har blandade känslor om den här boken, ibland gillade jag den jättemycket och ibland så ville jag bara kasta in den i väggen för den blev så tråkig och dålig. Men den är helt klart läsvärd! Liksom, England, 1800-tal, tebjudningar, fina klänningar, stora hus. En annan positiv sak med boken var Tess och Finn, de gillade jag väldigt mycket och jag längtar lite tills den andra boken i serien kommer ut på svenska så jag får läsa vad som kommer hända. 

___________________________________________________________________________________________


Titel: Ett öga rött
Författare: Jonas Hassen Khemiri
Antal sidor: 253 sidor

Handling: Halim har genomskådat allt. Han har genomskådat Integrationsplanen. Han har genomskådat fiskpanettsrasismen i matbespisningen, han har kommit till insikt om hur Allahs makt hänger ihop med ödet och varför intellektuella liknar halta kameler. Tyvärr har han också genomskådatsin pappa, som har övergett Kampen och i stället bara talar om vikten av att tala bra svenska. Men Halim har en egen plan: han ska bli Sveriges mäktigaste revolutionsblatte. En tankesultan, som knäcker koderna och får de snyggaste gussarna. Han drömmer ofta om att bli lika grym som Hannibal som bazade romarna med elefanter eller al-Khwarizmi som gav namnet till algebran. Ibland drömmer han också om sin mamma, som inte längre finns. 
Kommentar: Jonas skriver på ett väldigt klockrent språk, blattesvenska. Jag tyckte i början att det var svårt och jobbigt att läsa boken, men när boken var väl utläst så var den väldigt bra. Boken är också skriven  i dagboksform, vilket jag inte gillade förut men jag har sakta men säkert börja gilla mer.
Jag säger att Khemiri har skrivit en väldigt viktig bok för det svenska samhället men att vi inte tänker på det. Jag kommer garanterat att läsa de andra böckerna som Jonas har skrivit.

___________________________________________________________________________________________

Denna bok ingick i min läsutmaning-lista 2013.

Titel: Den röda handsken
Författare: Holly Black
Antal sidor: 319 sidor

Handling: När Cassels äldre bror Philip blir mördad försöker FBI rekrytera Cassel för att få hans hjälp med att lösa mordet. Den enda ledtråden är en övervakningsfilm från brottsplatsen där en kvinna med röda handskar syns. Men även maffian är på jakt efter Cassel de förstår hur användbar han kan bli för dem. Cassel måste ligga steget före båda sidor för att överleva. Men var kan han vända sig när han inte kan lita på någon allra minst sig själv?

Kommentar: Andra delen i Berörarna-serien, det var ju ett tag sedan jag läste Den vita katten som är den första delen i serien. Så det var lite svårt att minnas och komma ihåg just precis alla karaktärer. Det som är så synd med Blacks böcker är att man inte minns de efter några veckor man har läst ut dem. Jag vart väldigt fast under läsningens gång men sedan så poff. All handling försvinner och jag tänkte inte mer på de böckerna, vilket är synd. Jag gillade Den röda handsken för stunden men det är ingen bok jag kommer minnas för livet.

måndag 17 juni 2013

Book Haul - Loppisböcker, rec-ex, bibliotektsböcker.

Oj, det är verkligen många böcker som har hittat till mig den här veckan. Loppisböcker, och massor med biblioteksböcker. På min skola så får vi låna böcker om vi vill över sommaren, så jag slog till och lånade över 10 böcker...

Biblioteksböcker från skolan, det här sådana böcker som jag vill läsa men aldrig har tid till. Så nu passade jag på att låna hem dem över sommaren!

Det här är också såna böcker jag som vill läsa men aldrig orkar eller har tid till. Längtar tills jag får sätta tänderna i Haruki Murakamis bok!

Åhhh Alex Dogboy!! Barndomsminnen ju! Har tänkt att jag ska läsa om denna serie, men det har som vanligt inte blivit av men nu har jag ju sommarlov.

Och så de sista skolbiblioteksböckerna. Efter att ha läst Neas recension på Presidentens hustru så har jag varit så sugen på att läsa den! Har sneglat, klämt och känt på den flera gånger på biblioteket men efter Neas recension så bara måste jag läsa den. Anna and the french kiss, ja, vad ska jag säga? Jag är nog den enda som älskar chick-lit som inte har läst den.

Detta vad alla böcker ifrån mitt skolbibliotek. Nu tar vi alla loppisböcker. Jag och min kompis hade dötid inne i stan eftersom vårat tåg inte ville komma. Så vi bestämde oss för att besöka en second hand-affär. De är väldigt billiga med sina böcker, 1 kr för pocket och 3 kr för inbundna. Men nu så var det ett erbjudande, 10 böcker för 1 kr. Ja, ni läste rätt. 10 böcker för 1 kr. Det var ju såklart väldigt utplockat men jag skrapade ihop 10 böcker.

Systrar i jeans - andra sommaren. Fin inbunden så varför inte? Har ju Fjärde sommaren så. Två böcker som jag har pillat på men jag har inte haft några kontanter på mig, Förförd av Amanda Quick och Bossen utav Roger Borniche. Den fjärde boken är Mietek Grochers bok, jag hade den underbara chansen att få träffa honom i åttan och det var ju helt fantastisk. Han har överlevt förintelsen och hans berättelse var så intressant att lyssna på. Dock så köpte jag aldrig hans bok då, men jag hade turen att få köpa den nu!


Gissa boken?!?!?! Gullvers resor!!! Så himla fin att jag smäller av varje gång jag ser den i bokhyllan. Tror att jag har skrivit i något inlägg att jag försöker samla på mig klassiker, svenska som utländska. Denna är nog min finaste klassiker just nu. Älskar älskar den. Medan min sköna sover har jag faktiskt börjat läsa och den är hittills väldigt bra!

Dör så fin!

     Rec-ex från Damm förlag, och 3 second hand fynd.


Min bästa väns dotter har jag läst och den här så himla himla himla bra, så när jag hittade den i en second hand-affär för 1 kr så kunde jag inte lämna kvar den där. Det var en utav de bästa böckerna jag läste förra året och det får nog snart bli en omläsning. Hjärtat förlorat på oväntad plats tillhör de tio böckerna som jag fick för 1 kr. Verkar fin. 3 rec-ex från B.Wahlström och från Gullar förlag! Tack så mycket! <3

 7 böcker från stadsbiblioteket, har läst 5 utav de så recensioner ska väl snart komma upp tycker jag. Älskade iaf Mellan raderna av  Jane Green, så bra!!

Har lånat hem massor med noveller från skolan också. Så smidigt att ha med sig om man inte orkar släppa på tyngre böcker nu i sommar.

söndag 16 juni 2013

Söndagsmusik.

Jag kan lika gärna erkänna här och nu, jag är ett stort fan utav Miley Cyrus och har varit det så länge jag kan minnas, vem kollade inte på Hannah Montana?! Det har varit kul att se henne växa upp till en fantastisk kvinna och att se henne fortsätta kämpa på. Jag gillar alla hennes filmer och för att inte tala om hennes musik. Men jag har väntat sååååå länge på en ny låt utav henne, något mer vuxet och visst levererade hon en bra låt tillslut. We can't stop går på repeat hela tiden hos mig och kommer nog bli en favoritlåt, men jag funderar på om det inte redan är en favorit.


Bra jobbat Miley!


And we can’t stop
And we won’t stop
Can’t you see it’s we who own the night
Can’t you see it we who bout’ that life
And we can’t stop
And we won’t stop
We run things
Things don’t run we
We don't take nothing from nobody

tisdag 11 juni 2013

Recension: Justin Bieber & One Direction konserter.

Nu har det roliga som skulle hända detta år passerat. *snyft*. Jag menar såklart Justin Bieber och One Direction. Jag kommer ihåg när nedräkningar började vid 200 dagar och sedan vips, så var dagarna med stort D här.

JUSTIN BIEBER

Jag och min kompis var inne i arenan halv sex för att va ute i god tid och slippa köa. Konserten skulle börja sju, 3,5 timmar senare drog förbandet igång och 4 timmar av väntan inuti globen kom Justin ut på scen. Vi satt högst upp i första raden och såg perfekt, globen är en väldigt bra arena för just konserter (tycker jag). 

Jusin är väldigt begåvad, både med att dansa och att sjunga. Det jag tycker är kul är att han blandar de sakerna in under konserter. Jag ska vara ärlig, jag hade förväntat mig en storslagen show där alla blev som galna och sjöng med. Men icke, det var  en grym show och Justin är så mycket bättre live, men jag saknade gnistan. Han verkade inte super duper  taggad men det var jag iaf och jag fick en oförglömlig kväll.

Kort sammanfattning: Det fanns bara plats för en stjärna och det var Justin. Vi fans glömdes bort lite men jag tror att alla aldrig kommer glömma den här kvällen.

ONE DIRECTION

Åh, Friends Arena. Vår nationalarena. Att Sverige byggde den gynnade inte bara fotbollen, utan också att band och artister kan uppträda där för större publik. Friends Arena är väldigt väldigt stor, när man kom in i arenan häpnades man över hur stort det är. Sådana här fotbollsarenor finns inte för mig här i Sverige (nu kommer fotbollsnörden fram), utan såna här arenor finns bara i England, Italien, Spanien, Frankrike, där de stora fotbollsligorna håller till. För mig som är fotbollstokig så är detta ett stort steg för svenskt fotboll.

Något annat plus också var att killarna kom ut till oss fans, jag och min kusin hade turen att stå och vara vid rätt tillfälle och var därför 10-15 meter ifrån Niall och Louis (bild). Det märks att 1D gillar Sverige och oss, och det var väldigt kul att de kom ut och visade sig för oss fans.  

Konserten då? Jag tror inte att en enda människa satt ner medans de sjöng. När dom spelade Little Things var det mer än bara allsång, det var så mycket känslor inblandade, både för oss fans och för dom. De nämnde också flera gånger under konserten att de hade längtat att få komma hit till Sverige och att vi betydde väldigt mycket för dem, detta fick mig att inse att de betyder mer än vad man anar för fansen. Konserten var som ett stort disco där ingen tänkte på morgondagen. Bra jobbat killar.


måndag 10 juni 2013

Sammanfattning: MAJ MÅNAD


 

Antal: 4
Alla böcker:
Överenskommelser
Den röda handsken
Mästerverket
Vår katastrofala historia
Bästa bok: Alla var medelmåttiga
Besvikelse: Vår katastrofala historia
Kommentar: Öhh? Läste jag bara 4 böcker? Känns som om jag läste fler böcker. Men plugg, kompisar, begravning, sol, resor har hamnat högt upp i prioriteringslistan.
Planerar att läsa i juni: Gissar på att kommer bli mindre läsning nu i juni, börjar sommarjobba och så. Men ska försöka att läsa så mycket som möjligt! :)

 
SKIVOR
1. One Direction - Take me home: yearbook edition
2. P!nk - The truth about love

One Direction & AIK-Djurgården. Maj har banne mig varit en bra månad!

söndag 9 juni 2013

TAG: sommarläsning

Jag blev taggad av rara Beate som bloggar på Bokbeate och utav Gabriella på Ponkissons.

Gud så kul!!


1. Vilka fem böcker MÅSTE hinna läsas i sommar?
Oj, har en hel lista med böcker jag vill läsa! Men fem böcker som jag garanterat måste läsa är: Himlen börjar här, Karriär och köksbesvär, Mina hemligheter, Kretsen, Själlös.

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Har några klassiker här hemma som jag vill läsa men är inte så super sugen på.


3. Var är bästa stället att läsa på i sommar?
Solstolen.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer läsa någonstans?

I min säng. Eller utomhus någonstans.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Oj så svår fråga...Jag har två böcker som jag tror är riktigt bra. De utvalda: hemligheternas rike och Änglarnas kamp. Men såklart kommer jag köra den klassiska omläsningen uv Himlen börjar här som är en utav mina favoritböcker.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Min sommarbok är Himlen börjar här, så den borde alla läsa tycker jag! :)

7. Strand eller hängmatta?
Oj, när jag är på stranden så beror det på sällskapet. Om jag åker med familjen så läser jag men om det är med kompisar så blir det svårt att hålla koncentrationen. Så jag säger hängmattan! (även om min familj inte äger någon hängmatta)

8. Deckare eller roman?
Oj, när jag väl läser deckare så älskar jag det men jag läser mest romaner. Men ska absolut bättra mig på att läsa mer deckare, hade tänkt att snart läsa någon utav Sofie Sarenbrants böcker, eller Mons Kollentoft.

9. Favoritgenre?
Alla? Jag tycker bara att boken har en bra historia så kan jag läsa vad som helst. Men klart att fantasy, och andra ungdomsböcker lockar mycket.

10. Tagga tre andra!
Nee fy?! Måste jag? Jag taggar alla som vill göra denna roliga lista så slipper jag få dåligt samvete! :) 

Recension: Mästerverket - Frank Cottrell Boyce


Dylan bor med sin familj i en liten håla i Wales, där det alltid regnar och dit inga skyltar leder. Allt är grått men långt ifrån trist, tycker nioårige Dylan som mest bryr sig om att spela dataspel och skriva dagbok.

Men så väcks plötsligt stadens invånare ur sin Törnrosasömn då det uppdagas att National Gallery i London på grund av vattenskador har evakuerat en del av sina berömda målningar och nu förvarar dem på denna gudsförgätna plats. Alla i staden påverkas på olika sätt av denna händelse. Och Dylans syster smider planer att stjäla ett av mästerverken för att rädda familjens ekonomi. 
                                                                                                                                                                  
Även om Mästerverket är den overkligaste bok jag har läst så är den också den mysigaste bok jag har läst på länge. Dylan och hans familj bjöd på skratt flera gånger, det var en riktig underhållande bok. Jag är inte ett dugg konstintresserad men blev det lite efter den här. Efter boken så var jag tvungen att kolla upp alla kända konstverk som nämndes, vilket gjorde att jag fick en bättre bild över hela historien. Visst, det var lite svårt att hänga med när de pratade om tavlor och konstnärer. Men Frank blandade inte bara in konst, det var om Turtles, bilmodeller och hur snabbt dom går i hastighet, försäkringsbedrägerier, och hur man botar en deprimerad morsa. Så boken blev aldrig tråkig vilket alltid är positivt!  Något som var ett stort plus i den här boken var Dylan och hans syskon, speciellt hans syster Minnie var väldigt intressanta och roliga att läsa om. Eftersom dom hade så mycket tokigheter för sig och varje ny sida ständigt var ett äventyr. Jag såg Ramona & Beezus häromdagen och kopplade hela tiden ihop Ramona som Dylan och Beezus som Minnie, vilket var lite kul. Dylan är en sån karaktär som man alltid kommer att minnas, hans personlighet var så skarp och genomträngande att man inte kommer glömma honom, eller hans familj.

Hela boken var ett stort äventyr som jag gillade att läsa om, jag tror att den här boken skulle passa alldeles utmärkt till högläsning för en skolklass. Jag skulle ha uppskattat boken väldigt mycket om min fröken hade läst den högt inför klassen. 

Helt klart läsvärd bok om man har tid över, det är en bok man fastnat lätt i och den bjuder på många skratt.


Titel: Mästerverket
Författare: Frank Cottrell Boyce
Antal sidor: 308 sidor
Serie: -
lördag 8 juni 2013

My top 10 TV couples DEL ETT

Här kommer del 1 i min lista av "My top 10 TV couples". 5 olika par som finns i tv-serier jag gillar! :)


Zoey och Wade blev ganska snabbt ett självklart par för mig, George kan slänga sig i väggen. Jag tycker Hart of Dixie är en mysig serie att slötitta på, jag hoppas dock att det inte kommer bli som Chuck och Blair i Gossip girl, att det går flera säsonger och så i slutet blir dom tillsammans. Jag hoppas att Wade och Zoey blir tillsammans ganska snart och så får vi följa deras utveckling!

 Chuck är en himla bra serie som jag aldrig vill att den ska ta slut. Från början så klickar Sarah och Chuck och deras relation bara utvecklas från vänskap till något mer. Gillade inte dock säsong 2 angående deras förhållande, Sarah ville liksom aldrig erkänna att hon hade känslor för Chuck och därför dejtade hon andra killar. Jag är på säsong 4 nu och äntligen äntligen äntligen är dom tillsammans och är spioner tillsammans. Jill kom ju i någon säsong men det vart aldrig samma sak som med Chuck och Sarah.

Haley och Nathan, behöver jag verkligen säga något mer? Deras förhållande överlevde galna nannysar, Chris Keller, alkoholproblem, barn, giftemål, en far som är en mördadre, framgång, ja allt man kan tänka sig. Det som är så bra med Haley och Nathan är att det alltid har varit dom och kommer alltid att vara, i OTH har vi sett flera par blivit tillsammans och sen gjort slut, men Haley och Nathan har alltid tillhört varandra. En annan fin sak jag gillar med dem är också att Haley förändrade Nathan och Nathan förändrade Haley, till bättre.

Finns det någon som inte älskar Susan och Mike tillsammans? Redan från säsong 1 vart Susan en stor favorit hos mig och senare blev Mike det också, deras förhållande har också  precis som Nathan och Haley gått upp och ner men det har alltid varit dem. Kan säga att slutet i säsong 9 var det värsta jag har varit med om i hela tv-serie historian. Är det ens lagligt att det ska sluta så i en serie?

Chuck och Blair, det har varit dom sedan säsong 1 och när dom äntligen gifte sig i sista säsongen så var det som om flaggan äntligen hissades upp på helt. Från säsong 2 har det gått upp och ner för dom och när dom äntligen gifte sig kunde man pusta ut, som för övrigt var ett bland de finaste bröllopen som har skådats i en serie. Chuck och Blair passar varandra som handen i handsken, och ja, de två skulle kunna styra en hel värld. Båda gillar makt och är kontrollfreak men innerst inne så är båda två väldigt kärleksfulla människor.